Casa de astazi #266 Sosnowski Residence

18 06 2009

Sosnowski Residence

Amplasament: Arizona, SUA
Autor: Chen + Suchart Studio

 

Surse:
http://www.trendir.com/house-design/arizona-desert-homes-modern-arizona-architecture.html


Acțiuni

Information

2 responses

8 08 2009
Robert

Un exemplu de notat in sustinerea ideii ca industrializarea materialelor de constructii nu exclude posibilitatea de a face arhitectura.

Privind cu atentie imaginile devine evident ca obiectul prezentat este rezultatul unui studiu analizat in cele mai mici detalii.

Maniera in care o structura de rezistenta cu modulare rigida este folosita ca element compozitional al fatadei, alaturi de sinceritatea expunerii structurii functionale catre exterior genereaza un discurs conceptual transparent si curat.

Tratarea zonei de acces ca o alveola a trotuarului produce o tranzitie subtila de la spatiul urban catre cel privat. Virtualizarea volumului ce acopera si marcheaza intrarea alaturi de vitrarea indirecta fata de strada a nivelului superior reusesc cu rafinament sa deschida o fatada aproape oarba, pastrand in acelasi timp o sugestie de discretie a spatiului interior.

Optiunea de a delimita zona de patio printr-un volum pe un singur nivel adapostind dormitoarele in stil bungalow, alaturi de copertina dispusa deasupra piscinei reusesc, din nou cu subtilitate, sa reduca scara acestui spatiu si sa-l intimizeze, anuland astfel efectul apasator pe care l-ar fi avut volumul zonei de zi, puternic vitrat pe doua niveluri.

Ar mai fi multe de spus in sens pozitiv despre proiectul acesta, dar ma voi opri aici. Singurul lucru care imi ridica un semn de intrebare este subiectul inchiderilor permitrale foarte transparente. Fiind vorba despre SUA inclin sa cred ca problema a fost de natura legislativa, insa in acest caz poate ca ar fi trebuit luata in considerare filtrarea comunicarii vizuale a zonei de zi cu spatiul strazii. Este insa un detaliu nesemnificativ.

Proiectul ramane unul dintre cele mai coerente concepte pe care am avut placerea sa le studiez.

1 09 2009
Gica Contra

Mai omule m-ai omorat cu cometariul tau :)).
Casa foarte frumoasa dar de unde scoti atatea cuvinte … pe unde ai vorbit :)))))

BeneficiarInCautareDeIdei.

Lasă un comentariu