Casa de astazi #265 Casa Capece Venanzi

18 06 2009

Casa Capece Venanzi

Amplasament: Giulianova, Italia
Autor: Giovanni Vaccarini

 

Surse:
http://www.digsdigs.com/modern-style-house-looking-toward-the-hill-by-giovanni-vaccarini/
http://www.arkinetia.com/Articulos/art142.aspx


Acțiuni

informatie

4 responses

9 08 2009
Robert

Fortata…

Dintr-o scurta lecturare a sursei cu vagi cunostinte de limba italiana am inteles ca aceasta casa este situata intr-o pozitie foarte vizibila…un varf de colina…cred. Recunosc astfel ca, daca era necesar sa raspunda conditiei de reper, a reusit.

Din pacate insa, aceasta este singura calitate pe care o are. Nu raspunde functiunii de locuire. Compozitia de volume este pur agresiva, curtea este tratata ca un simplu spatiu rezidual, iar interiorul este in sine un hangar in care incercarea de modelare a unor volume spatiale prin elemente de separatie virtuale a recidivat in mobilarea sa cu accente de schizofrenie. Panourile perforate de fatada, care se pare ca s-au dorit a fi piesa de rezistenta a proiectului, nu reusesc altceva decat sa il afunde si mai mult in manierism.

9 08 2009
parafaragaramus

De acord cu Robert, cu o precizare.
Ar trebui judecat prin prisma contextului cultural foarte rigid al italienilor din zilele noastre, care, in mare majoritate, stiu cum trebuie construit. In Italia, o casa noua este cu atat mai buna cu cat nu iti dai seama ca e noua.
Am apreciat voluptatea cu care foloseste materialele, din prisma strict compozitional-estetica, sculpturala. (Nu zic ca e suficient pentru o arhitectura buna.) Jocul oarecum derutant de lumini creat de golurile ovale care ar putea fi ele insele umbre de discuri pline, placarea nonsalanta de piatra, culoarea tare rosie si cosul industrial de inox, lucrurile astea impreuna parca imi aduc aminte de Rem Koolhaas, voua nu?
Daca e asa, e clar ca este vorba de mai mult decat manierism.

5 09 2009
imoteph

Cocneptul volumetric de doua prisme suprapuse schimbate la 90 de grade fata de axul orizontal al celei de jos iara cea de sus in consola e unul invechit dar in acelas timp unul general valabil.O compozitie reusita zic eu.

30 10 2009
unicornu'

ma asteptam sa descopar si cativa omuleti verzi prin ea… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
<span>%d</span> blogeri au apreciat: