Expozitie de fotografie – Bucurestii, intre fiare si betoane

1 06 2009

Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia” va propune: „Bucurestii, intre fiare si betoane„, un eveniment care urmareste sa starneasca interesul opiniei publice cu privire la situatia in care se afla o mare parte din cladirile de patrimoniu din Bucuresti.

Evenimentul va avea loc miercuri, 3 iunie,ora 15:00 in Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti, Amfiteatrul Iorga si va cuprinde o dezbatere si un vernisaj.

Printre invitati se vor afla: Vasile Timis (secretar de stat in Ministerul Culturii), Acad. Dinu C. Giurascu, prof. univ.dr. Andrei Pippidi, Nicusor Dan (presedinte al Asociatiei Salvati Bucurestiul), prof. dr. arh. Augustin Ioan (arhitect) Virgil Polizu Presedinte la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice si altii.

Proiectul este organizat in parteneriat cu Asociatia Culturala „Noua ne pasa!”, Asociatia Salvati Bucurestiul, Fundatia Eco-Civica, Asociatia Studentilor Arhitecti si Urbanisti „Ion Mincu”, Casa de Cultura a Studentilor.

DEFINIREA PROIECTULUI:

Asociatia studentilor la Istorie “Dacia” urmareste prin proiectul “Bucurestii, intre fiare si betoane”, desfasurarea de activitati menite sa starneasca interesul opinie publice cu privire la situatia in care se afla o serie cladiri ale Bucurestiului actual. Casele vechi fac parte din Patrimoniul Cultural al acestui oras si, ca orice capitala europeana, Bucurestiul trebuie sa invete sa-si respecte istoria si sa imbine cu succes modernitatea cu traditionalismul. Ca studenti ai Facultatii de Istorie dorim sa atragem atentia asupra pericolului care planeaza asupra acestor “monumente de cultura si traditie” si dorim sa ne implicam din ce in ce mai mult in a proteja lucrurile care ne reprezinta.

PLANIFICARE, DESFASURARE, EVALUARE PROIECT:

20 mai-30 iunie

JUSTIFICARE:

Problema care sta la baza realizarii acestui eveniment este lipsa reactiei societatii civile cu privire la problema care insa ne afecteaza pe toti si pe fiecare in parte.

SCOPUL:

Atragerea atentiei societatii civile asupra starii actuale in care se afla aceste cladiri atat printr-o conferinta cu tema Bucurestii intre fiare si betoane cat si prin organizarea unui vernisaj cu fotografii ale acestor imobile.

OBIECTIVE:

1. Informarea cu privire la situatia in care se afla o serie de cladiri ale Bucurestiului actual, cladiri de patrimoniu cu interes istoric si cultural.

2. Atragerea unui numar cat mai mare de artisti (fotografi) care sa cotribuie la evidentierea acestei stari de fapt.

Cei interesati sunt rugati sa trimita poze cu monumente din Bucuresti la adresa fotoarh@yahoo.com sau la albu_oana_elena@yahoo.com.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: