Casa de astazi #228 Deck House

12 05 2009

Deck House

Locatie: Alto Rungue, Chile
Autor: Felipe Assadi + Francisca Pulido

 

Surse:
http://www.felipeassadi.com/felipeassadi/FELIPE_ASSADI_+_FRANCISCA_PULIDO___DECK_HOUSE.html
http://www.archdaily.com/15719/deck-house-assadi-pulido/

Reclame

Acțiuni

informatie

5 responses

12 05 2009
robin

Imi pare rau, casa e interesanta, dar piscina mi-a luat ochii. 🙂

13 05 2009
parafaragaramus

N-o sa le prezint romanilor niciodata niste dormitoare ca acestea, un pic mai mari ca o cuseta de tren, si cu accesele dintr-unu-ntr-altu, ca mi-e frica sa nu ma dea cu capul de planseta! Despre sera aceea cu rol de zona de zi nu mai zic nimic!
Gestul arhitectural are o plastica superinteligibila, covorul de lemn care se transforma in acoperis e OK, dar nu cred ca asta e suficient pentru a spune ca asa ceva este arhitectura. O sa se spuna ca sa-i las pe cei ce le place sa se „chinuie” ei in spatiul acesta, ca le face placere…
E suspect de usor, azi, sa fii arhitect!

15 05 2009
alexghe

Este faina constructia, imi place, nu inteleg de ce parafaragaramus …pui probleme de nivelul „daca este arhitectura”!? evident ca este arhitectura, dupa mai toate definitiile !
Daca este functional sau nu, estetic sau nu…cred ca asta ai fi putut s ate intrebi!
Functional este, estetic cu siguranta este, sigurul lucru la care ma uitam este unde gasesc putina umbra la piscina, si apoi mi-am dat seama ca in jur sunt numai brazi, molizi si ienuperi, ceea ce inseamna un singur lucru…. este frig! Probabil ca vara nu este calduroasa ca la noi iar soarele, asa cum se intampla in multe tari, nu este atat de puternic, deci nu este neaparata nevoie de umbrar. 😉

In Romania nu faci asa ceva, pentru ca nu iti permite climatul, logic! si…probabil ar fi greu sa gasesti un client cu suficient simt estetic si dechidere!
Ajung la cunoscuta problema… Cum pot astia sa dea 100.000 euro pe o casa care defapt este un apartament cu etaj??? cand poti avea ceva absolut fascinant, util, functional , estetic, si muuulte altele! … reviste de rahat…clienti de rahat!

A si mai era ceva…. tentativa de amenajare peisagera de la intrare mi s-a parut penibila, eu personal as fi avut multe de spus in acel sit..mai ales cu prezenta acelei case!

15 05 2009
parafaragaramus

Dupa cum arata tamplaria, nu are geam termopan, iar foaia de geam nu este low-E. Probabil ca, daca e soare, pur si simplu deschid toate panourile de geam, si transforma livingul in terasa, fara probleme de efect de sera.
Oricum, noi, romanii, suntem rai de frig, si de cald. Astia-n Vest tin copii cu capul gol si pe ploaie la 10 grade! K concluzie, casa asta se foloseste numai vara, ( pentru ca nu vad nici camera de CT,)
Amenajare de exterior? E suficienta piscina, iar ideea pare a fi apropierea de natura „wild”, de pavilion in mijlocul naturii.
Ia mai da-l incolo de foisor!

15 05 2009
parafaragaramus

Modificari fata de proiect:
1. au aparut 2 usi spre dormitor, din zona livingului. De ce 2, cand avea deja una, deci in total trei, de trei ori mai multi bani, ptr acelasi lucru.
2. Oamenii, ca sa poata dormi in superbul dormitor in care te simti ca la nudisti, facut de mesterul arhitect, au inshirat niste cearshafuri pe sarme in dreptul geamurilor.
3. S-a stricat geometria perfecta a planului cu piscina, in sensul ca in poza nr 2, se vede ca e mai lat decat casa, in partea stanga.
4. au mutat zona de gratar din dreptul piscinei unde era in proiect, la margine.

De aceea nu avem poze cu toata constructia, decat de departe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: