Casa de astazi #173 Black House

19 03 2009

Black House

Locatie: Japonia
Autor: Kouichi Kimura Architects

 

Surse:
http://www.digsdigs.com/house-design-with-completely-black-exterior/


Acțiuni

informatie

5 responses

21 03 2009
parafaragaramus

stiti cumva, blocul acela negru din gradina, ce-o fi?, pare a fi o piatra peste care curge apa, dar nu imi dau seama.( Ma duce cu gandul la un coparsheu! Daca o fi bunika sub el?)
Iar privind la balustradele japonezilor, incep sa cred ca oamenii aia nu se imbata niciodata! Shabu-Shabu! ( dupa cum le recomanda Andrei Plesu japonezilor) .

24 03 2009
alexghe

blocul din gradina e mormant probabil… ma’ntelegi…!? ce-i frate aberatia asta???
considerati functionala o locuinta (camin , casa, locul unde se aduna familia, liniste, odihna , iubire, caldura)…. si mai ales… considera cineva aceasta arta o forma de exprimare ce ar trebui sa interfereze cu peisajul urban al unui cartier sau sa se petreaca ascus….?

25 03 2009
parafaragaramus

Draga domnule alexghe:
Apreciez aplecarea dvs. asupra istoriei orasului Giurgiu, si postarile dvs de pe blog, cred ca ar trebui sa trimiteti pozele cu gradina Alei pe site-ul http://www.distrugeri.ro , este un site creat de presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, D-l Sturdza.
In privinta artei si arhitecturii moderne, consider ca ar trebui sa va largitzi aria de intzelegere, si sa fitzi putzin mai permisiv, in definitiv, o lume intreaga „considera aceasta arta o forma de exprimare ce ar trebui sa interfereze cu peisajul urban al unui cartier”.
Arhitectura moderna japoneza este cea mai „radicala” si mai greu de inghitzit, dar o data ce o intzelegi, devine obsedanta, trust me! E cam la fel ca muzica rock, daca treci de efectul „distorsion” al chitarei, care la inceput te zgarie, intzelegi si itzi place.
Pe site-ul Cristinei sunt si alte case, nu atat de radical minimaliste, frunzaritzi prin el, si sigur vetzi gasi ceva care sa va placa, daca suntetzi de buna credintza, bineinteles.
Nu consider ca specifica Giurgiului biserica de lemn de tip maramuresan.
Prezentarea la „personalitati giurgiuvene” a lui Eminescu si Tepes e o gluma, nu?

25 03 2009
alexghe

cate lume s-a legat de lista aia… la un moment dat pusesem si un frizer renuit de 96 de ani care inca mai profeseaza prin Giurgiu!
Eminescu a scris la Giurgiu – „ce-ti doresc eu tie, dulce Roamnie”
Iar Tepes… a influentat istoria orasului masiv si rubedeniile lui sunt pe udeva pe sub oras la ora asta, odihnindu-se oasele!
E haos in blog, cand vine vorba de categorisirea informatiei!

Cu casa … care nu stiu ce legatura are cu cutura japoneza ce mi-a fost bagata pe gat, acum alta si alta… dar, nu spun ca e urat! in nici un caz! spun doar ca… nu mi-ar placea sa-mi beau cafeau si sa fac dragoste intr-un cavou de genul! …si mi-e greu sa cred ca o sa ajung sa-mi placa.
Ador gradinile japoneze si mai ales filozofia lor (sunt arhitect peisagist) , prin urmare admir si arhitectura lor, indeosebi cea veche care… are un concept evident si desptept la baza!!! Eu ca european nu am sa inteleg niciodata o cutura precum ce japoneza, dar… pot incerca!

NU situ ce ar putea sa faca domnul de care spui, apropos de gradina Alei, avand in vedere ca am mai vb cu domnul in Alba Iulia, unde Cetatea Alba Carolina de tip Vauban era distrusa de tot felul de ciumpalaci si abea abea s-a sesizat unu si altu’! deci… Giurgiu nu este o prioritate, asa cum multe mici orase nu sunt! Nu ca ar fi altele vre-o prioritate, dar da bine la electorat! duh…. te mai astept pe blog!

25 03 2009
parafaragaramus

Nu trebuie neaparat Sturdza sa faca ceva, pentru gradina Alei, conteaza ca ar fi mai vizibila distrugerea, fiind si pe saitul lui.
Chiar nu stiu ce ar fi putut face el personal, da si el din gura ca noi totzi, numai ca mai cu talent, si pe la urechile (astupate ale) shmekerilor care ne conduc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: