Masa rotunda: Orasul istoric, oras activ: noile arhitecturi si inovatii urbane, luni, 2 martie 2009

26 02 2009

Institutul Cervantes din Bucuresti si New Europe College va invita luni, 2 martie 2009, ora 17.00 la sediul New Europe College (str. Plantelor nr.21, Bucuresti) la o masa rotunda cu tema “Orasul istoric, oras activ: noile arhitecturi si inovatii urbane”

In contextul transformarilor urbane, nu intotdeauna fericite, la care asistam cu totii, discutia propusa de Institutul Cervantes si gazduita de New Europe College poate avea consecinte benefice, dincolo de interesul in sine pe care il stirneste experienta spaniola in domeniu. Francisco Pol Méndez va vorbi despre reabilitarea centrelor istorice in Spania, despre tipul si natura interventiilor arhitecturale asupra contextelor istorice. Asunción Rodríguez Montejano va prezenta experienta de reabilitare a unui oras spaniol, Cáceres, oras declarat “Patrimoniu al Umanitatii”, care spera ca va deveni capitala europeana a culturii in 2016.

Invitati din Spania: arh.dr. Francisco Pol Méndez si arh.dr. Asunción Rodríguez Montejano

Moderatoarea discutiei: arh.dr. Ana Maria Zahariade

Francisco Pol a predat arhitectura in multe universitati spaniole si a elaborat planuri de protectie si reabilitare pentru majoritatea oraselor spaniole si pentru zone importante, ca Plaza Mayor din Madrid. A obtinut Premiul National pentru Urbanism si a fost consilierul a numeroase institutii, printre care Uniunea Europeana.

Asunción R.Montejano este arhitecta si urbanista, specialista in problematica recuperarii centrelor urbane si a integrarii dimensiunii arhitecturale istorice in structurile contemporane. A elaborat numeroase lucrari de specialitate cu privire la centrul istoric al orasului Cáceres si a multor alte regiuni sensibile din Spania.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: