Idei mici pentru un oras mare – Amenajare TNB-metrou

1 11 2008

Amenajare TNB-metrou

Autor: Synthesis

Propunerea porneşte de la conceptul de „flux dublu”, cu un sens dinspre metrou către Teatrul Naţional Bucureşti, iar celălalt sens invers, dinspre TNB spre staţia de metrou. Acest concept este dat chiar de funcţiunea staţiei de metrou.

Amenajarea spaţiului public propus rezultă diagramatic din acest concept: oamenii ies dintr-un spaţiu definit şi limitat, aproape claustrofobic (staţia de metrou), către spaţiul public al pieţei din faţa TNB şi, pe de altă parte, sunt înghiţiţi de pâlnia care marchează accesul spre subteran, coborând în staţia
de metrou.

Această amenajare simulează o topografie artificială, ca şi când ar fi generată de vibraţiile undelor de flux dublu, aşa cum este descris mai sus. S-au păstrat circulaţiile existente şi s-a adăugat una nouă, absolut necesară: legătura directă dintre staţia de metrou şi intrarea TNB. De asemenea, s-a păstrat vegetaţia înaltă existentă pe spaţiul din faţa TNB, adăugandu-se şi vegetaţie nouă.

(Textul si imaginile apartin autorului)

Daca va place proiectul, il puteti vota!

Anunțuri

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




%d blogeri au apreciat asta: