Casa de astazi #8 Parabola House

6 10 2008

Parabola House

Locatie: Tokyo, Japonia

Autor: Atelier Tekuto

 

  

Surse:
http://www.dezeen.com/2008/02/11/parabola-house-by-atelier-tekuto/

Reclame

Acțiuni

informatie

4 responses

17 01 2009
parpangheloo

Poezie cu mijloace modeste !
Materiale modeste , bun simt ,
plastica neostentativa in conditii dificile !
Frumos ! Frumos ! Frumos !

4 02 2009
Rarespa

pe mine ma cam amuza bombasticitatea cu care sunt laudate lcururile bine facurte.. suntem arhitecti, studenti, romani [si aci pe veci stapani] si ne miram la lucruri care sunt asa cum ar trebui sa fie!

Acu la casuta: simpla insiruita, materialele nu sunt deloc modeste, vedem stuc, vedem vitraj imens dintr-o bucata,beton aparent , piesa sanitara in pardoseala… sunt chestii ff scumpe si complexe! poate ca modeste ca aspect!

Dar arhitecura japoneza imi pare cel mai bun exemplu de urmat ptr arh bucuresteana! Spatiu putin, robuste si placute ochiului neantrenat! apoi sew vinde si teroia cu feng shui.. :)))

e superba casutza, continuitatea acelui culoar ma lasa lat!

sa vad are stie sa rezolve acoperisul!

Rares
succes

5 02 2009
mona

e simplu . deductie logica: avem adica una bucata de invelitoare. avand in vedere dimensiunile alungite (dreptunghi – planseu pe o singura directie – probabil) banuiesc ca e vb de o rezolvare a apelor perimetral pe laturile lungi cu scurgere in partea din spatele curtii ( zona care nu e detaliata in poze ) . deci panta este pe ambele directii (la o invelitoare din tabla fiind foarte mica – nu se citeste in perspeciva ochiului liber). asta e presupunerea mea.
Va propun, indraznesc sa zic asa, sa vizualizati un site al unui tanar arhitect (o pagina personala) unde am intampinat niste dificultati in imaginarea unor solutii de rezolvare a detaliilor de genul asta. In schimb, ca estetica si ca prezentare …. mi-a placut. sper sa va placa si voua.

http://mgarchi.blogspot.com/

6 02 2009
Rarespa

intradevar ..japonezi asa o fac ….
da la noi nu inteleg de ce nu se mai doreste..modernistele uneori au terasa circulabila..sau nu..ori stilul asta de invelitare panta ff mica sicu jgheab ascuns .. e comica situatia.. in fine..avem zapada care tre sa o ia la vale! ok

. omu cand isi ia/face casa are in minte faptul ca o sa aibe o curte cu un leagan, o oglinda de apa, un cotetz de caine! ma uit pe sit-u amicului asta MGARCHI si cand vad la [ssi nu numai la el, nu numai la studenti…] ca are volumul casei fara o gandire prestabilita a planului de situatie..sa vad o curte in jur..ma lasa rece! Locuire individuala este in stransa legatura cu incinta! e ff important ..si sa ma scuteasca astia ca „bani dom’ne sa-i fac curtea” ca nu cere nimeni nu stiu ce piscina, 50 de feluri pavaje, pasarele si un proiecatare de scranciob… da sa se vada ca acea casa se pupa cu situatia data..! Nu o casa cu verde in jur…

CAre doreste sa faca un exercitiu frumos de acest fel recomand locuirea [colectiva sau individuala] de la olandezi.. te lasa lat.. nu ca estetica[ele oricum stau ff bine la capitlu asta] ca omu normal se prinde mai greu daca nu,chiar nicidata de ea! Dar ca idee de LOCUIRE..

Rares
Succes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: